Klub skakača u vodu Mostari

do 1992 god. klub je radio u sklopu sekcije SOFK-I u Mostaru tj. kao sekcija pri Sportsko kajakaškom društvu “Brodari” iz Mostara. 

23. Jula 1994 god. klub pod nazivom “Klub skakača u vodu Mostari” je registriran i kao takav egzisitira do danas.  Osnovna djelatnsot kluba jeste organizacija takmičenja u skokovima sa Starog mosta u dvije discipline; Skokovi na glavu i skokovi na noge. Cilj kluba je nastaviti tradiciju skokova koji su stari kao i samo Stari most. 

Samo organizacija kao i natjecanje dovedeno je najveći nivo a takmičari koji dolaze u Mostar su iz svih djelova svijeta kao i regije. 

Počevši od 2016 god. grad Mostar i Stari most u organizaciji samog kluba postali smo domaćini prestižnog Svjetskog kupa (Red Bull Cliff diving) u visinskim skokovima sa 27 metarske skakaonica za muškarce i 21 metarske skakaonice za žene.

Play Video

Klub skakača u vodu “Mostari” je neprofitna organizacija koja se finasira od donacija kao i grant sredstava koja se putem natječaja dodjeljuje svake godine za projekte iz oblasti sporta i turizma. Drugi način finansiranja našeg kluba vrši se putem usluge marketinga i oglašavanja tokom organizacije međunarodnih manifestacija – Skokovi sa starog mosta kao i ostalih događaja u vezi sportskih manifestacija na samom mostu. 

Unutrašnja organizacija kluba

Klub skakača ima svoje Predsjedništvo kluba, koje je po Statutu kluba sastavljnen od 7 članova. 

Na čelu kluba je predsjednik; gosp. Lorens Listo 

Dugogodišnji član kluba kao i osvajač 13 šampionskih titula u skokovima na glavu “Stil lasta”

Pored predsjednika kluba ostali članovi su podjeljeni na slijedeća zaduženja za uspješno funkcionisanje kluba; 

  • Finansije 
  • Marketing 
  • Sigurnost 
  • Oglašavanje 
  • PR

 

Moramo da napomenemo da naš klub vodi brigu o zastupljenosti  i ravnospravnosti žena u samom klubu gdje želimo da istaknemo našu kolegicu gđa. Adela Gosto, našu aktulenu vijećnicu u Vijeću Grada Mostar.

Sve dobronamjerne osobe su dobrodošle u naš klub i naš suncem okupani grad Mostar

SPONZORI KLUBA

Slide Heading
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next

Press konferencija povodom 456. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta zakazana je za četvrtak, 28.07.2022. god. u 10h u prostorijama kluba skakača