Klub skakača u vodu Mostari

do 1992 god. klub je radio u sklopu sekcije SOFK-I u Mostaru tj. kao sekcija pri Sportsko kajakaškom društvu “Brodari” iz Mostara. 

23. Jula 1994 god. klub pod nazivom “Klub skakača u vodu Mostari” je registriran i kao takav egzisitira do danas.  Osnovna djelatnsot kluba jeste organizacija takmičenja u skokovima sa Starog mosta u dvije discipline; Skokovi na glavu i skokovi na noge. Cilj kluba je nastaviti tradiciju skokova koji su stari kao i samo Stari most. 

Samo organizacija kao i natjecanje dovedeno je najveći nivo a takmičari koji dolaze u Mostar su iz svih djelova svijeta kao i regije. 

Počevši od 2016 god. grad Mostar i Stari most u organizaciji samog kluba postali smo domaćini prestižnog Svjetskog kupa (Red Bull Cliff diving) u visinskim skokovima sa 27 metarske skakaonica za muškarce i 21 metarske skakaonice za žene.

Play Video

Klub skakača u vodu “Mostari” je neprofitna organizacija koja se finasira od donacija kao i grant sredstava koja se putem natječaja dodjeljuje svake godine za projekte iz oblasti sporta i turizma. Drugi način finansiranja našeg kluba vrši se putem usluge marketinga i oglašavanja tokom organizacije međunarodnih manifestacija – Skokovi sa starog mosta kao i ostalih događaja u vezi sportskih manifestacija na samom mostu. 

Unutrašnja organizacija kluba

Klub skakača ima svoje Predsjedništvo kluba, koje je po Statutu kluba sastavljnen od 7 članova. 

Na čelu kluba je predsjednik; gosp. Lorens Listo 

Dugogodišnji član kluba kao i osvajač 13 šampionskih titula u skokovima na glavu “Stil lasta”

Pored predsjednika kluba ostali članovi su podjeljeni na slijedeća zaduženja za uspješno funkcionisanje kluba; 

  • Finansije 
  • Marketing 
  • Sigurnost 
  • Oglašavanje 
  • PR

 

Moramo da napomenemo da naš klub vodi brigu o zastupljenosti  i ravnospravnosti žena u samom klubu gdje želimo da istaknemo našu kolegicu gđa. Adela Gosto, našu aktulenu vijećnicu u Vijeću Grada Mostar.

Sve dobronamjerne osobe su dobrodošle u naš klub i naš suncem okupani grad Mostar

SPONZORI KLUBA

Slide Heading
Previous
Next
Previous
Next
Previous
Next